Normal_normal_maxima-2

Koningin Máxima spreekt maandagmiddag 22 maart met zij-instromers en herintreders binnen de sector zorg en welzijn. Het gesprek is onderdeel van de opening van de Ontdekdezorg-week. Tijdens deze week kunnen mensen de mogelijkheden over werken en leren in zorg en welzijn (her)ontdekken. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt de Ontdekdezorg-week dit jaar volledig online plaats. Deelnemers kunnen online kennismaken met organisaties in de eigen regio op de Ontdekdezorg-markt of deelnemen aan webinars over onder meer opleidingsmogelijkheden en arbeidsmarktperspectief. De themaweek wordt georganiseerd door RegioPlus, het samenwerkingsverband van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn.

Tijdens het gesprek vertellen vier zij-instromers en herintreders aan Koningin Máxima waarom zij de overstap hebben gemaakt naar een baan in zorg en welzijn. Ook wordt ingegaan op de combinatie tussen leren en werken. De deelnemers zijn werkzaam in diverse branches binnen zorg en welzijn. Zo sluiten een jeugdwerker, begeleider gehandicaptenzorg, verpleegkundige en een thuiszorgmedewerker aan.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Door: Nationale Zorggids