Normal_pexels-karolina-grabowska-4021796

Een structurele loonsverhoging voor zorgmedewerkers ligt vooralsnog niet in het verschiet. Het demissionaire kabinet laat het aan een volgende regering om werk te maken van een eventuele salarisverhoging. Hebben zorgverleners daar vertrouwen in? Wij vragen drie zorgmedewerkers naar hun mening over de uitblijvende salarisverhoging.

Maarten (29), assistent-woongroepbegeleider in de gehandicaptenzorg, is pessimistisch. “De zorg is een ondergeschoven kindje.” Een structurele salarisverhoging zou veel mensen motiveren te kiezen voor de zorgsector. En dat is hard nodig, weet hij uit ervaring. “Het personeelstekort is groot. Ik kom vaak vermoeid thuis.”

Senior verpleegkundige Daisy (38) heeft dezelfde ervaring. Al voor de coronacrisis kregen haar collega’s en zij het rooster niet altijd rond. Het meest frustrerende? “Na een jaar of tien in de ouderenzorg zit je al aan de top van je schaal. Ik snap dat sommige zorgverleners op een gegeven moment wat anders gaan doen.” Persoonlijk begeleider Natasja (44) denkt niet dat een hoger salaris de oplossing is voor het personeelstekort. “Het imago van de zorg moet verbeteren.”

Benieuwd naar het volledige interview met Maarten, Daisy en Natasja? Dat lees je hier. 

Door: Nationale Zorggids / Bente Schreurs