Normal_normal_rechtspraak

Tantramasseur Nico D. uit Rhenen heeft ook in hoger beroep 2,5 jaar cel opgelegd gekregen, omdat hij bij zes vrouwen ongewenste seksuele handelingen zou hebben verricht. Hij zoende ze en ging in sommige gevallen nog veel verder. En dat terwijl hij voorafgaand aan zijn behandelingen vermelde dat zulke dingen juist niet zouden gebeuren. Twee jaar geleden legde de rechter hem dezelfde straf op. Dit meldt NOS. 

D. krijgt ook een beroepsverbod van twee jaar opgelegd. Dit betekent dat hij in die tijd niet als tantramasseur aan de slag mag, maar ook niet als tantrika, tantracoach, tantratherapeut of intimiteitscoach. Ook heeft hij een contactverbod gekregen voor de zes vrouwen met wie hij ontucht pleegde. Hij is ze een vergoeding van 30.600 euro verschuldigd.

Tantramassage is een fysieke en intieme massage die vanuit een spirituele gedachte is gericht op bewustzijn van de ziel en seksuele energie. Tijdens de behandelingen die D. gaf waren zowel hij als de klant ontkleed. Hoewel hij van tevoren aangaf de grenzen te respecteren, hij zou niet zoenen of penetreren, gebeurde dat tijdens de sessies toch. Dat zou zijn gebeurd tussen 2013 en 2017.

Vrouwen schakelen vaak een tantramasseur in omdat ze in het verleden zijn misbruikt en middels het helende effect van een tantramassage dat verleden willen loslaten om weer te kunnen genieten van seks.

Link met gezondheidszorg

Volgens D. heeft tantra geen link met de gezondheidszorg of maatschappelijke zorg, maar toch baseert het gerechtshof zich op een artikel dat daar wel over gaat. Artikel 249 uit het Wetboek van Strafrecht gaat namelijk over zorgverleners of mensen in de maatschappelijke zorg die ontucht plegen met een patiënt of cliënt, binnen een vertrouwensrelatie.

Door: Nationale Zorggids