Normal_zorgpersoneel__arts__verpleegkundige

Het Preventieplan voor zorgmedewerkers van Stichting IZZ, Coöperatie PGGM en Stichting FWG moet ervoor zorgen dat meer medewerkers in de zorg blijven werken en zij eerst zélf gezond zijn. Het doel is om binnen vier jaar 25 procent minder uitval te realiseren en ongewenste uitstroom tegen te gaan. Ook organisaties als PGGM&CO en Vernet steunen het preventieplan. Dit meldt Stichting IZZ. 

Als dit plan gaat zoals het moet gaan, kunnen er 11.000 extra handen voor de zorg bij komen en is er een kostenbesparing van 1 miljard euro. De partijen willen dat demissionair minister Tamara van Ark voor Medische Zorg het preventieplan steunt en onderdeel maakt van het Nationaal herstelplan voor de zorg.

Mijlpaal

“Met dit preventieplan staan we in de startblokken om het huidige verzuim en ongewenste verloop in de zorg flink terug te dringen. Het is een mijlpaal dat verschillende relevante organisaties nu hun krachten en data bundelen om samen écht werk te maken van een gezonde zorgsector”, aldus Roland Kip, algemeen directeur van IZZ.

Door: Nationale Zorggids