Gebit witten

Beschikken over een wit gebit, dat willen we allemaal wel. Toch is dit bij veel mensen niet het geval. Sterker nog, een gebit is van nature zelfs een beetje gelig en verkleurd. Om daar van af te komen, zijn er een aantal mogelijkheden. Uiteraard staat goed je tanden poetsen met stip op één. Je gebit goed onderhouden heb je grotendeels zelf in de hand. Er zijn echter ook steeds meer mensen die hun tanden laten bleken. Dit geldt als een snelle en effectieve manier om een wit gebit te garanderen. 

Voordelen tandenbleken

Stralend witte tanden vergroten je zelfvertrouwen, en zo maak je ook nog eens een goede indruk op andere mensen. Het is de snelste manier om een frisse en verzorgde uitstraling te creëren. Heb je een sollicitatiegesprek of date? Grote kans dat iemand direct naar je uiterlijke verzorging kijkt, en daar maakt het gebit uiteraard een belangrijk onderdeel van uit. Voor jezelf geldt natuurlijk dat een witte rij tanden je een zelfverzekerde uitstraling geven. Met een witter gebit beschik je over een stralende glimlach en maakt eenvoudig indruk op je directe omgeving. 

Hoe ziet de behandeling eruit? 

Twijfel je over een behandeling? Dan is het prettig om te weten dat het bleken van je tanden volledig veilig is. Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van een combinatie van zonnebloemolie en kokosnootolie, waarbij de hardheid van het glazuur gelijk blijft. Er vindt een kleine demineralisatie plaats, te herleiden naar de bouwstoffen van het glazuur. Dit is evenwel dermate minimaal, dat na een aantal uren het glazuur van je tanden weer volledig is hersteld. Tijdens het bleken dringt zuurstof door in het glazuur en tandbeen, waarna de moleculen die zorgen voor de verkleuring van de tanden worden afgebroken. Het resultaat is tanden met een diep witte kleur.   

Hoewel je zelf je tanden kunt bleken, is het altijd aan te raden om dit door een professionele aanbieder uit te laten voeren. Ga je zelf aan de slag met onbekende bleekmiddelen, dan loop je het risico dat je tanden na de behandeling zelfs slechter af zijn. Door de behandeling uit te laten voeren door een professional zoals Witgebit Nederland, ben je verzekerd van het best mogelijke resultaat.  

Kan het kwaad?

Het bleken van je tanden hoeft geen probleem te zijn, zolang je maar de juiste stappen onderneemt. Ga niet zelf aan de slag, want dat brengt de nodige risico’s met zich mee. Daarnaast is het gebruik van de bleekgel een essentieel onderdeel van de behandeling. Deze mag volgens Europese richtlijnen beschikken over maximaal 6% waterstofperoxide. Ook na de behandeling blijft het belangrijk om je gebit goed te onderhouden.

Groeiende populariteit

Binnen ons nieuwe schoonheidsideaal mag een fris en verzorgd gebit natuurlijk niet ontbreken. Dit is dan ook de reden dat tandenbleken steeds populairder én normaler wordt. Interne en externe factoren kunnen ervoor zorgen dat je gebit door de jaren heen verkleurd en beschadigd raakt, waardoor goed poetsen slechts geldt als damage control. Een professionele behandeling in het bleken van je tanden kan ervoor zorgen dat je gebit weer in de oude staat hersteld wordt.