Normal_rss_entry-294779

Het Radboudumc in Nijmegen heeft een datalek ontdekt waarbij gegevens van medewerkers van het ziekenhuis op straat zijn komen te liggen. Ook de gegevens van medewerkers van organisaties waar het ziekenhuis mee samenwerkt zijn hierdoor uitgelekt. Er zijn geen patiëntgegevens openbaar geworden.

"Door menselijk handelen zijn accountgegevens van mensen met een Radboudumc-werkplek op internet terecht gekomen", meldt het academisch ziekenhuis. Het gaat om (inlog)namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Hoe het datalek heeft kunnen ontstaan, kon een woordvoerster nog niet zeggen. "Dat zijn we nu aan het uitzoeken".

Lek gedicht

Volgens het Radboudumc is het lek inmiddels gedicht. "Ook zijn er maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen. Applicaties van de ICT-omgeving, zoals het elektronisch patiëntendossier, zijn niet in gevaar geweest", aldus het ziekenhuis.

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Alle getroffen mensen worden volgens het medisch centrum de komende dagen op de hoogte gebracht van de kwestie.

Door: ANP