Normal_rss_entry-295222

Het Amsterdamse DeLaMar Theater bestaat tien jaar en viert dat met een cadeau aan medewerkers van ziekenhuizen in de hoofdstad. In totaal worden 10.000 kaarten voor tien verschillende voorstellingen weggegeven, als dank voor de inzet tijdens de coronacrisis.

Officieel bestond het DeLaMar Theater vorig jaar al tien jaar, maar vanwege het coronavirus kon het jubileum niet worden gevierd. Nu staat het theater er komend theaterseizoen alsnog bij stil, om te beginnen met het cadeau doen van de kaarten. Dat gebeurt samen met de VandenEnde Foundation.

Van grote betekenis

"We zijn ontzettend blij iets terug te kunnen doen voor de medewerkers van de ziekenhuizen, die het afgelopen jaar van zo'n grote betekenis zijn geweest voor de maatschappij", vertelt Andreas Fleischmann, directeur van DeLaMar. "Het is dankzij hun harde werk dat zoveel sectoren weer op gang komen en dat wij weer publiek mogen ontvangen."

Het theater wil op deze manier het zorgpersoneel van het Amsterdam UMC, OLVG Oost en West, het BovenIJ-ziekenhuis en het NKI/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis "een avondje ultieme ontspanning bezorgen". "Om hopelijk een beetje bij te komen van de afgelopen tijd", aldus de directeur. De medewerkers mogen samen met een vriend of familielid een voorstelling naar keuze bezoeken.

Door: ANP