HBO Bachelor zorg

Je carrière een boost geven en geïnteresseerd in de zorg? Dan is een HBO-V bachelor opleiding misschien wel iets voor jou. De zorgsector is een vrij constante markt die de aankomende jaren nog gaat groeien. Nederland is een zorgstaat en zorgt goed voor haar inwoners, daarbij hoort een goed zorgsysteem en goed geschoolde mensen die verstand hebben van alle aspecten die met zorg te maken hebben. Een HBO bachelor opleiding leidt je op tot het beroep van verpleegkundige. De opleiding richt zich op de competenties die jij als verpleegkundige nodig hebt voor nu en in de toekomst. 

Wat kun je doen met een opleiding HBO-V

Als afgestudeerde van een verpleegkundige opleiding kun je verschillende kanten op. Zo kan je aan de slag bij een groot aantal (zorg)instellingen en andere organisaties:
  • Ziekenhuizen
  • Commerciële bedrijven (bedrijfsverpleegkundige)
  • Verpleeghuizen
  • Gehandicaptenzorg
  • Kraamzorg
  • GG&GD (sociaal verpleegkundige) 


Jouw carrièreperspectief

Na een hbo bachelor v opleiding beginnen veel afgestudeerde met een functie als verpleegkundigen. Deze functie vervullen zij bij een zorginstelling (verpleeghuis, ziekenhuis, psychiatrische instelling, etc). Anderen afgestudeerde kiezen er nog voor om zich meer te specialiseren, dit doen zij via een post-hbo studie te volgen. Met een HBO-V heb je voldoende opties om carrière in de zorg te maken, dit kun je dan doen als ambulanceverpleegkundige, intensive care verpleegkundige, of specialist in kinderverpleegkundige. Als je er voor kiest om toch nog een hbo-master te volgen dan worden de opties nog wat breeder. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van je voorkeuren en wensen. Daarmee bepaal jij zelf welke richting jij wilt dat je carrière opgaat. 
 

Welke competenties heb je nodig?

  • Goede motoriek en verpleegtechnisch inzicht ontwikkelen. Door je studie leer je de theorie, maar door het uit te voeren leer je het echt in de praktijk te brengen. Deze kennis is enorm belangrijk voor je carrière. 
  • Integriteit. Integer omgaan met vertrouwelijke informatie en patiënten is een cruciaal onderdeel van het werken in de zorg. 
  • Samenwerken. Samenwerken is bij erg veel functies belangrijk, maar in de zorg is het essentieel. Het goed communiceren en het hebben van samenwerkingsvaardigheden is in de zorg belangrijk voor de patiënten. 
  • Flexibiliteit. Je gaat werken in een omgeving die erg dynamisch is en waar flexibiliteit erg belangrijk is. Je moet je kunnen aanpassen en flexibel kunnen opstellen in verschillende situaties. 
 
Sociale vaardigheden. Je bent continu in contact met mensen en moet je daarom ook goed mondeling kunnen uitdrukken. Luisteren en vragen stellen zijn een belangrijk onderdeel van je dag.