voordelen boxspring

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je lichaam de rust krijgt die het verdient en dat je de volgende dag weer uitgerust aan de slag kunt. Er zijn veel verschillende soorten bedden op de markt om weer volledig uitgerust te worden. De boxspring is daarvan een van de meest populaire soorten bedden. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is dat je dagelijks een goede nachtrust krijgt en welke type boxspring je daar het beste voor kunt gebruiken.

Het belang van goed slapen

De meeste mensen weten wel dat je ongeveer acht uur slaap per nacht nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Sommige mensen hebben minder uren slaap per nacht nodig en anderen iets meer, maar gemiddeld genomen is acht uur het ideale aantal om je batterij weer op te laden. Wat veel mensen niet weten, is waarom slapen zo belangrijk is. Als je goed slaapt presteer je beter, heb je een groter concentratievermogen en heb je een betere weerstand. Een boxspring kopen is daarom een goede manier om te investeren in een goede nachtrust. 
 

Wat gebeurt er wanneer je niet goed slaapt?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: een nachtje doorhalen of simpelweg een nacht niet goed kunnen slapen. Het eerste wat er gebeurt bij een slechte nachtrust, is dat je concentratievermogen achteruit gaat. Hierdoor ben je minder scherp en minder alert. Daarnaast herstelt je lichaam ook minder goed van eventuele blessures. Slaap je stelselmatig te weinig, dan vormt dit tevens een risico voor je gezondheid. Je hebt door stelselmatig te weinig slaap namelijk meer kans op ernstige ziektes zoals kanker, maar ook op hartaandoeningen zoals een hartinfarct of een beroerte. Het is dus belangrijk om ‘s nachts voldoende uurtjes te maken. Liefst op een goed bed, zoals een boxspring, om goed te kunnen slapen en uit te rusten. Bovendien voorkom je zo lichamelijke klachten en bijbehorende zorgkosten.
 

Een goede boxspring kiezen: waar moet je op letten

Een boxspring moet aan een aantal voorwaarden voldoen om jou voldoende rust te bieden. Kwaliteit is heel belangrijk, want je moet immers nog vele jaren iedere dag op deze boxspring slapen. Waar veel mensen als eerste naar kijken zijn de looks; past een boxspring qua kleur en model in de inrichting? Natuurlijk is dit belangrijk en je kunt het beste voor een tijdloos design kiezen wat je over 10 tot 15 jaar nog steeds mooi vindt. Wat nog belangrijker is, is de matras. De matras en de bodem van de boxspring zorgen voor ondersteuning van je lichaam. Qua ligcomfort zit er veel verschil tussen verschillende soorten matrassen, dus het beste is om deze vooraf te testen voordat je deze koopt. Afhankelijk van jouw slaaphouding en de contouren van je lichaam kun je bepalen welk matras het beste bij jouw slaapbehoeften past. Ben je bijvoorbeeld een buikslaper, dan heb je wellicht een ander type matras nodig dan wanneer je een zij- of rugslaper bent.
 

Boxspringmatras testen in de winkel of een aantal nachten proefslapen

Je kunt matrassen testen in de winkel of je kunt deze bestellen en een aantal nachten proefslapen. Let bij het kopen van complete boxspring op of dit ook mogelijk is voor de matrassen die je op het oog hebt. Met testen en proefslapen kom je erachter of jouw matras ook echt bij je past en zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Vraag ook altijd om (online) advies bij twijfel. Hierdoor vind je eenvoudig jouw ideale matras.