Normal_handicap_beperking_rolstoel

Er komt een nieuwe cao komen voor de 190.000 werknemers in de gehandicaptenzorg. Donderdag 30 september vindt in Doorn de eerste onderhandelingsronde plaats tussen werkgevers en werknemers. In aanloop naar dat overleg overhandigen kaderleden van de FNV een bord met 10.000 handtekeningen van werknemers in de gehandicaptenzorg aan de voorzitter van de werkgeversdelegatie. Ook maakt de FNV bekend wat de inzet wordt tijdens de onderhandelingen. Dit meldt de vakbond. 

FNV-bestuurder Karim Skalli: “De eerste stap in de onderhandelingen is altijd een belangrijke, want dan wordt duidelijk wat voor de betrokken partijen de speerpunten en de hete hangijzers zijn. Wat FNV Zorg en Welzijn betreft komt er in ieder geval een cao die recht doet aan moeilijke situatie waar GHZ-medewerkers in zitten."

Nu is het moment

Wat Skalli betreft is nu het moment om iets aan die situatie te veranderen. "Zij kampen al jaren met grote werkdruk en moeilijke arbeidsomstandigheden. Ook de salarissen moeten echt omhoog, want er wordt bijna 10 procent minder verdiend in vergelijking met de private sector. Dit is het moment om daar echte stappen in te zetten.”

Door: Nationale Zorggids