Normal_ouderen__ouderenzorg__mantelzorg__ggz

Tweede Kamerlid Liane den Haan springt sinds dit weekend op zondagen bij in een verpleeghuis in Utrecht. Ze doet dit naar aanleiding van de coronapersconferentie van afgelopen vrijdag. Op Twitter bood ze haar diensten aan, na het zien van alle berichten over de personeelstekorten. Den Haan werkt vanaf nu iedere zondag in het verpleeghuis, tot ze niet meer nodig is. Dit meldt Trouw. 

Voordat Den Haan zich aansloot bij ANBO en 50Plus en ze daarna fractie Den Haan oprichtte, was ze verpleegkundige. Daarom twijfelde ze ook niet en bood ze haar hulp aan. Ze roept anderen op om hetzelfde te doen en rond te vragen bij verpleeghuizen en zorginstellingen in de buurt. Daarvoor hoef je geen verpleegkundige achtergrond te hebben, want de zorg kan ook mensen gebruiken die rondjes lopen met ouderen, of iets met ze eten.

Publiekscampagnes

Het kabinet moet veel meer doen om de druk te verlichten op de zorg. Het probleem speelt al jaren en ingrijpen had voor de coronacrisis moeten gebeuren. Als het aan Den Haan ligt, zet het kabinet publiekscampagnes in om mensen naar de zorg te trekken. “Het beroep moet aantrekkelijker worden gemaakt. Werken in de zorg is hartstikke mooi om te doen.”

Door: Nationale Zorggids