Normal_hartslag

De raad van bestuur van Isala in Zwolle heeft terecht maatregelen opgelegd aan drie vrijgevestigde cardiologen van het Hartcentrum die voor een verziekte werksfeer zorgen en intimiderend gedrag vertonen. Volgens de rechtbank is de situatie dusdanig uit de hand gelopen dat ingrijpen door het bestuur noodzakelijk is. Dit meldt de Telegraaf. 

Het kort geding was aangespannen door de drie vrijgevestigden die niet willen meewerken aan het verbeterplan. De twee ‘puinruimers’ die zijn aangesteld, accepteren zij ook niet. Met mediation willen zij de sfeer verbeteren. Hier gaat de rechter echter niet in mee. De situatie is dusdanig uit de hand gelopen dat mediation niet passend meer is. Daarnaast gaat het ook om de gevolgen hiervan voor de kwaliteit van de patiëntenzorg en daarom staat de raad van bestuur in haar recht om zwaardere verbetermaatregelen op te leggen en de twee puinruimers aan te stellen.

Ruzie tussen cardiologen

Al meer dan een jaar is er ruzie tussen de cardiologen. De thoraxcardiologen hebben geen vertrouwen meer in de drie vrijgevestigden. De door de raad van bestuur aangestelde puinruimers kwamen met een verbeterplan, maar daar wilden de drie niks van weten.

Door: Nationale Zorggids