Viroloog Marion Koopmans vraagt hulp aan OM na haatmail

“Dat jij jouw gore corona rotkop nog op de tv durft te tonen, jij vuil goor monster van Dachau, jij corrupte zakkenvullende volksverlakker die honderdduizenden zwart betaald krijgt.” Een zin uit de haatmail aan viroloog Marion Koopmans. Dit is misschien wel de minst schokkende zin uit de hele mail. Ze krijgt namelijk ook een doodsbedreiging. De viroloog vindt dat het niet langer zo kan doorgaan en tagt in een tweet het Openbaar Ministerie (OM) met de vraag of hier komend jaar echt werk van gemaakt kan worden. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Dit is niet de eerste of enige keer dat Koopmans anonieme haatmail krijgt. “Ze zegt haar hele leven voor de volksgezondheid te hebben gewerkt, maar vaak beschuldigd wordt van misdaden tegen de mensheid. “Mijn kinderen zijn bang om met mij uit te gaan”, zei Koopmans in november al.

Ze stuurde ook Twitter een bericht, naar aanleiding van alle haatreacties onder haar eigen tweet over de dreigmail. Twitter reageerde dat ze niet vond dat iemand de regels had overtreden. 

Door: Nationale Zorggids