Normal_zorgpersoneel_corona_verpleegkundige

Het recruitmentteam van het Radboudumc heeft na een oproep aan geneeskundestudenten en verpleegkundigen in opleiding om zich in te schrijven als Covid-verpleegassistent of Covid-ondersteuner, vierhonderd aanmeldingen ontvangen. Deze studenten gaan onder meer vaccineren, testen en verplegen, maar ook schoonmaken en ondersteunen bij logistiek. Dit meldt het Radboudumc. 

Deze grote groep studenten krijgt van de Radboudumc Health Academy een scholing voor de opleiding tot Covid-verpleegassistent. Dit is een e-learning dat theoretisch materiaal bevat, maar er is ook een korte praktijkvaardigheidstraining waarbij studenten oefenen met het verzorgen en wassen van patiënten en vitale functies leren meten.

Extra ademruimte 

“Door de inzet van deze studenten krijgen collega's in de dagelijkse patiëntenzorg extra ademruimte in een zware periode die nu al bijna twee jaar duurt. De acute personele en Covid-problematiek zijn er natuurlijk niet mee opgelost, maar alle beetjes helpen op dit moment”, aldus Berdien Dijkstra en Nienke van Stiphout van het recruitment team.

Door: Nationale Zorggids