Normal_mantelzorg_thuiszorg_ouderen_verpleging_wijkverpleging_verpleegkundige

Branchevereniging ActiZ wil dat niet alleen medewerkers van thuiszorgorganisatie Buurtzorg meer betaald krijgen, maar alle medewerkers in de ouderenzorg en zorg voor chronisch zieken. Maar dat is nauwelijks mogelijk, zolang het kabinet hier niet meer geld voor beschikbaar stelt, zegt de vereniging. Willen zorgaanbieders een goed cao kunnen bieden, dan is daar simpelweg meer geld voor nodig vanuit de overheid. Dit meldt Skipr. 

Het zou onverantwoord zijn als alle zorgaanbieders net als Buurtzorg hun personeel in een hogere salarisschaal zouden zetten. Het zou leiden tot faillissementen en cliënten die geen zorg meer krijgen, zegt Trudy Prins die namens ActiZ de cao-onderhandelingen delegeert. “De kern is dat we vinden dat alle zorgmedewerkers en de organisatie van zorg centraal moeten staan.”

Het is fijn voor de medewerkers van Buurtzorg dat ze meer verdienen, maar door onderling te gaan concurreren op geld zijn de problemen in de zorg niet opgelost. Iedereen in de thuiszorg, verpleeghuiszorg of andere vorm van ouderenzorg moet beter verdienen.

Door: Nationale Zorggids