Normal_dokter__arts__stethoscoop

Een 61-jarige huisarts uit Roermond wordt verdacht van moord op zijn schoonmoeder. De huisarts stelt zijn 76-jarige schoonmoeder in 2016 palliatief te hebben verzorgd met sedatie, maar daar denkt het Openbaar Ministerie anders over. De arts zou zijn moeder langzaamaan naar de dood hebben gedreven door te hoge doses medicijnen toe te dienen. Dit meldt Trouw. 

Huisarts W. zegt zijn schoonmoeder palliatief te hebben gesedeerd, waarbij ze in een kunstmatige slaap werd gehouden. Ze woonde in een verpleeghuis in Maastricht, waar haar schoonzoon haar huisarts was. De grootste vraag voor het OM is of de vrouw echt in de laatste fase van haar leven was aangekomen. Een groep medewerkers van het verpleeghuis denkt dat de vrouw mogelijk langer te gaan had, anderen denken dat ze wel in de stervensfase zat.

Rivotril 

Om haar agressie te remmen, kreeg de vrouw een medicijn genaamd Rivotril. Dit is niet de eerste keuze bij probleemgedrag, zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh. Verzorgenden vermoeden dan ook dat de vrouw hier ziek van werd. 

Door: Nationale Zorggids