Normal_ontdekdezorg

Van 14 tot en met 19 maart vindt de Ontdekdezorg week plaats. Tijdens deze week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online en offline rondkijken en meteen kennismaken met organisaties in de buurt. Dit meldt RegioPlus. 

De afgelopen twee jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De Ontdekdezorg week helpt bij het beantwoorden van deze vragen.

Landelijke webinars

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan zich tijdens de Ontdekdezorg week oriënteren tijdens landelijke webinars. Bij regionale en lokale activiteiten kunnen bezoekers direct kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties bij hen in de buurt. Alle activiteiten zijn te vinden via de website www.ontdekdezorg.nl/week. De Ontdekdezorg week bestaat dit jaar 10 jaar. Een jubileum waar de organisatoren en deelnemers tijdens de kick-off feestelijk bij stil staan. De kick-off vindt plaats op maandag ochtend 14 maart tussen 11:00 en 12:00 via de website van de Ontdekdezorg week.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 13 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: RegioPlus