‘Zonnetje voor de Zorg’ biedt werknemers extra waardering op Dag van de Zorg

Op 12 mei - de Dag van de Zorg - zet PGGM&CO zorg- en welzijnsmedewerkers met de waarderingsactie ‘Zonnetje voor de Zorg’ in het zonnetje voor het waardevolle werk dat zij doen. Van 28 april tot 8 mei kan iedereen zorg- en welzijn medewerkers aanmelden om verkozen te worden als het Zonnetje voor de Zorg. Ook worden werkgevers in zorg en welzijn opgeroepen hier aan mee te doen. Naast de eretitel Zonnetje voor de Zorg en een podium voor hun persoonlijke, inspirerende verhaal, maken deelnemers kans op wellnessbonnen voor de nodige, welverdiende ontspanning. Een onafhankelijke jury kiest op 12 mei, 12 winnaars uit de aanmeldingen. De afdeling waar de meeste Zonnetjes voor de Zorg zijn genomineerd, wint een teamuitje. Dat meldt PGGM&CO. 

Merlijn Lammersen, manager bij PGGM&CO: "We organiseren deze waarderingsactie Zonnetje voor de Zorg voor alle medewerkers in zorg en welzijn. Want zij doen iedere dag én nacht enorm hun best voor hun patiënten en cliënten. Nu zetten we hén in het zonnetje en faciliteren we werkgevers om dit ook te doen. Met warme woorden, helpende middelen, kansen op de eretitel ‘Zonnetje voor de Zorg’ én prijzen. Die hen en hun collega’s de waardering, energie én plezier geven om zich zo in te blijven zetten met hun waardevolle werk."

Meer waardering

Lammersen vervolgt: "Veel werkgevers willen graag iets extra’s doen voor hun medewerkers en hun waardering tonen. Zeker gezien de impact die corona op hen heeft gehad en de nog steeds hoge werkdruk. Tegelijkertijd is het voor veel organisaties een uitdaging om met de huidige drukte zelf iets te organiseren op dagen zoals de Dag van de Zorg. Daarom bieden we werkgevers de mogelijkheid om mee te doen aan deze actie door zich bij ons aan te melden. Een aantal organisaties heeft meteen al aangegeven mee te doen."

"Wij zorgen dat zij de waarderingsactie in hun organisatie onder de aandacht kunnen brengen met middelen op maat. Daarnaast bieden we hen de mogelijkheid om hun medewerkers die meedoen aan de actie, nog eens extra in het zonnetje te zetten. Hoe meer aanmeldingen voor ‘Zonnetje voor de Zorg’ we vanuit een afdeling ontvangen, hoe groter de kans op een teamprijs. Al zal het meedoen aan de actie alleen al zorgen voor de nodige positiviteit en een gevoel van waardering", aldus Lammersen.

Door: Nationale Zorggids