Normal_verpleegkundigen_zonder_klinische_ervaring_kunnen_traineeship_doen_in_mcl

BIG-geregistreerde verpleegkundigen die geen klinische ervaring hebben, kunnen in Medisch Cenrum Leeuwarden (MCL0 terecht om er een traineeship te volgen en werkervaring op te doen in het ziekenhuis. Verpleegkundigen die net een diploma hebben of die bijna op zak hebben, kunnen zes maanden lang als trainee aan de slag om ziekenhuiservaring op te doen. Vijftig professionals kunnen in het MCL aan de slag, zodat ze meer kansen krijgen op de krappe arbeidsmarkt. Dit meldt MCL. 

Voordat de verpleegkundigen met hun traineeship starten, doen ze voorwerk binnen een zorgeenheid met begeleiding van een ervaren verpleegkundige. Binnen de traineesheep leren ze alle vaardigheden voor het zelfstandig leveren van zorg aan patiënten. Het contract dat ze krijgen is voor onbepaalde tijd.

Werkplek zelf kiezen

De verpleegkundigen zijn niet op de traditionele manier geworven. Zij kunnen hun toekomstige werkplek kiezen, het ziekenhuis legt de werkplek niet vooraf vast. Zo kunnen verpleegkundigen op een plek aan de slag, waar ze nog veel gemotiveerder zijn.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky