Gouwe Peerke 2021 gaat naar ic-verpleegkundigen ETZ

Zaterdag 28 mei hebben ic-verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) een wisselbokaal en geldprijs van 1.500 euro gekregen voor het winnen van het Gouwe Peerke 2021. Ieder jaar kiest een jury binnen een thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit Tilburg en omgeving met een barmhartig karakter. Het thema van deze editie van het Gouwe Peerke was ‘zorg voor kwetsbaren in coronatijd’. Ook Bijna Thuis Udenhout en WeCareNL waren in de race voor de prijs. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

De jury koos voor de ic-verpleegkundigen omdat de zorg in ziekenhuizen tot op de dag van vandaag nog grote naweeën ervaart. Collega’s vallen uit door hoge werkdruk en nog steeds kan niet alle zorg doorgaan door corona. Ook hadden de verpleegkundigen te maken met confrontatie door individuen en groepen in de samenleving “die bleven twijfelen aan de zwaarte van de pandemie en daarmee ook aan de noodzaak van velen om ware krachtinspanningen te moeten leveren”.

Uitreiking uitgesteld 

Omdat de uitreiking van het Gouwe Peerke tot tweemaal toe werd uitgesteld, vond deze niet traditiegetrouw in januari, maar in mei plaats.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky