Post-hbo Verpleegkundig leiderschap start in september op het CHE

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) begint na de zomer met een post-hbo Verpleegkundig leiderschap. De opleiding richt zich specifiek op verpleegkundig leiderschap in ziekenhuizen. Voor de ggz en vvt wordt een vergelijkbare studie ontwikkeld. Dat meldt de CHE. 

“We zien in de praktijk dat verpleegkundigen graag meer invloed willen op hun eigen werk, maar het soms lastig vinden om hun stem te laten horen en niet goed weten waar ze moeten beginnen om veranderingen in gang te zetten”, vertelt opleidingscoördinator Gerdine Schep.

Persoonlijk en professioneel leiderschap

De nieuwe post-hbo-opleiding bestaat uit tien lesdagen die verspreid worden over één jaar. De basis van de opleiding bestaat uit een module over persoonlijk en professioneel leiderschap in ziekenhuiscontext. Aansluitend leren deelnemers hoe ze een netwerk moeten opbouwen, hoe ze op een natuurlijke manier collega’s meenemen in hun ideeën en hoe je op een projectmatige manier verandertrajecten opzet.

Hbo-bachelor niveau

De post-hbo Verpleegkundig leiderschap start in september en heeft een hbo-bachelor niveau. De lessen vinden plaats op het CHE in Ede.

Door: Nationale Zorggids / Femke van Arendonk