Normal_pexels-photo-3845126

Heeft de bestuurder van de auto waarin u als passagier zat een ongeval veroorzaakt waaraan hij schuldig was?

Bijvoorbeeld door:

  • Door rood licht rijden
  • Geen voorrang verlenen
  • Roekeloos rijden

In dat geval kunt u deze bestuurder aansprakelijk stellen. Wanneer dat een familielid of een bekende van u was, kan dat soms ongemakkelijk voelen. Het is dan beter om de zaak direct uit handen te geven. 

Een goede en ervaren letselschadejurist zorgt ervoor dat een en ander in goed overleg zal verlopen. De bestuurder zal immers verzekerd zijn en zal ook niet willen dat u met uw letselschade blijft zitten.

Ongeval veroorzaakt door een fietser

Wanneer het ongeval is veroorzaakt door een fietser en u heeft de adresgegevens van deze fietser, kunt u deze persoonlijk aansprakelijk stellen. Hopelijk heeft deze fietser een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren afgesloten. 

Wanneer dat niet het geval is, wordt het vaak erg lastig uw schade vergoed te krijgen. Neem ook in dat geval contact op met een jurist om uw mogelijkheden kosteloos te bespreken.

Dader is doorgereden

Wanneer de dader onbekend is en is doorgereden, dient u zo snel mogelijk aangifte bij de politie te doen en contact op te nemen met het Waarborgfonds.

U moet aan drie eisen voldoen om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw schade door het waarborgfonds:

  1. Het ongeluk moet veroorzaakt zijn door een motorvoertuig.
  2. Er moet minstens één getuige zijn van het ongeluk. 
  3. U moet direct aangifte doen als u het kenteken niet heeft gezien. Doe dit binnen 14 dagen als u het kenteken wel heeft gezien. 

De ervaren juristen van JBL&G hebben al vaker te maken gehad met letselschadezaken waarin de dader is doorgereden. Zij kunnen u onder andere helpen om:

  • aan te tonen dat u recht heeft op schadevergoeding
  • de maximale schadevergoeding te claimen
  • alvast een voorschot voor u te claimen als de aansprakelijkheid is erkend

Bovendien is deze juridische hulp volledig kosteloos. Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt namelijk ook de buitengerechtelijke kosten voor juridische hulp, omdat u daar ook in deze situatie recht op heeft.

Vraag gratis hulp van ervaren letselschadejuristen

Deze hulp is ook kosteloos omdat de kosten die de jurist moeten maken ook voor vergoeding door de verzekeraar van de tegenpartij in aanmerking komen. 

U kunt direct bij JBL&G terecht als u op zoek bent naar juridische hulp. Wij helpen u graag verder.