Logo_mantelzorgnl

Directeur/bestuurder Liesbeth Hoogendijk neemt na bijna tien jaar afscheid van MantelzorgNL. Ze gaat aan de slag als bestuurder van zorgorganisatie St Pieter Bloklands Gasthuis in Amersfoort. Dit meldt MantelzorgNL.

De organisatie betreurt het afscheid van Hoogendijk, het boegbeeld van MantelzorgNL. In tien jaar tijd heeft Hoogendijk veel zien veranderen in de ondersteuning en erkenning van mantelzorgers. De decentralisatie en de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) had verstrekkende gevolgen voorde mantelzorger. De afgelopen jaren werd zij steeds scherper op de verschillen die tussen gemeenten zijn ontstaan en de gevolgen hiervan voor mantelzorgers.

Maatschappelijke Kosten & Baten

Met de studie Maatschappelijke Kosten & Baten van mantelzorg die in 2021 uitkwam, bracht zij een heel andere kijk op mantelzorg naar voren. Voor het eerst waren de echte cijfers bekend wat de waarde van de inzet van mantelzorgers is. En in coronatijd stond zij pal voor de belangen van mantelzorgers en pakte zij een leidende rol op zich om voor mantelzorgers in deze periode op te komen, richting de politiek en het ministerie.

Nieuwe bestuurder

Liesbeth vertrekt per half november van dit jaar. Voor de werving van de nieuwe bestuurder van MantelzorgNL wordt een werving- en selectietraject op korte termijn gestart.

Door: Nationale Zorggids