In opspraak geraakt zorgbureau voldeed niet aan boekhoudplicht

Zorgondernemers hebben een boekhoudplicht, maar de in opspraak geraakte Yvonne V. van het failliete zorgbureau De Rozenhof heeft hier niet aan voldaan. De curator stelt dat hij beschikking heeft over de volledige administratie van de organisatie, maar dat er nog steeds stukken ontbreken. Dit meldt RTV Oost. 

Eerder dit jaar kwamen V. en haar dochter Kristy K. al in het nieuws wegens onterechte declaraties die ze hadden ingediend bij zorgverzekeraar ONVZ. Zij declareerden geld dat gebruikt werd voor de verzorging van K., na een ongeluk met de auto. Zij was van 2017 tot en met 2019 bestuurder van het zorgbureau dat op het privéadres van haar moeder stond ingeschreven. Daarna werd V. bestuurder van de organisatie. In juni besloot de rechter dat de onderneemsters 112.00 euro moeten terugbetalen aan ONVZ. Ze worden hier niet strafrechtelijk voor vervolgd, ondanks dat er bewezen sprake is van fraude.

Strafrechtelijke vervolging

Nu blijkt dat V. niet aan de boekhoudplicht heeft voldaan, heeft ze nog een strafbaar feit gepleegd. Ze kan hiervoor strafrechtelijk worden vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Of de curator aangifte gaat doen, wil hij niet zeggen. Hij heeft inmiddels een claim staan van 1,5 miljoen euro.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky