Normal_professional-counseling-for-children-psychologist-2022-02-22-04-31-40-utc

Het bestuur en management van ggz-instelling Emergis krijgen de volle laag van ex-personeelsleden. Volgens de voormalig medewerkers zijn de problemen op de afdeling Kind en Jeugd door hen veroorzaakt. De werksfeer daar is volledig ‘verziekt’. Dit meldt Omroep Zeeland. 

De oud-medewerkers die aan de bel trekken, hebben verschillende jaren op de afdeling Kind en Jeugd gewerkt. Het gaat met name om verpleegkundigen en behandelaars. Ze noemen de reden van Emergis voor een tijdelijke aanmeldstop voor kinderen ‘onzin’. Het bestuur zegt dat de werkdruk er te hoog is, veroorzaakt door een tekort aan psychologen en psychiaters én een hoog ziekteverzuim door corona. Volgens de oud-zorgverleners is een aanmeldstop nodig vanwege de verziekte werksfeer, die Emergis voornamelijk aan zichzelf te danken heeft.

Reorganisatie Emergis

De slechte werksfeer ontstond na een reorganisatie, in- en uitstroom van leidinggevenden en zorgprofessionals en een gebrek aan visie. Een van de medewerkers die aan de bel trekt, zegt in kort tijd zeker zes leidinggevenden te hebben gehad.

Volgens Emergis wordt er hard gewerkt aan het oplossen van de problemen, en is er een plan van aanpak en zijn er nieuwe psychiaters in dienst genomen. Emergis denkt de deuren voor de afdeling Kind en Jeugd in september weer te kunnen openen voor kinderen en jongeren die ambulante behandelingen nodig hebben.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky