'Zorginstellingen vergeten bij ziekteverzuim eigen diagnose'

In de medische wetenschap vindt diagnostiek en behandeling van patiënten plaats op basis van gevalideerde data. Maar als het gaat om de behandeling van het eigen ziekteverzuim, vergeten zorginstellingen om een diagnose te stellen en goed de data te bekijken om te weten wat nu precies de oorzaken zijn van het ziekteverzuim. Laat staan dat er aandacht is voor preventie. Terwijl het zorgakkoord juist om preventie draait. Dat meldt ANP Expert Support.

"Ik ben ervan overtuigd dat de zorgwerkgever van de toekomst vaart op data", zegt Suzanne van Pelt, oprichter van Smart Health. "Nu is het nog te veel ‘pappen en nathouden’ en daarmee blijven we deze situatie ook in de toekomst houden. Health tech is de enige oplossing om het probleem van ziekteverzuim in de zorg aan te pakken. Dankzij het juiste gebruik van data en het aanbieden van individueel advies en tools, kan het ziekteverzuimcijfer gegarandeerd met 20 procent naar beneden.

Prioriteit

In het bedrijfsleven is dat al bewezen, maar juist ook binnen de zorg zou dit de prioriteit van werkgevers moeten krijgen. Of het nu gaat om fysieke of mentale problemen, het hele ecosysteem moet worden aangepakt om het tij te keren en dat kan dankzij techniek.

Door: Nationale Zorggids