VUMC vertrouwt personeel, geen actie tegen juicekanaal Coldeweijer

Het VUMC gaat er niet van uit dat personeel informatie heeft gelekt naar juicekanaal Life of Yvonne over royaltyverslaggever Marc van der Linden. Het ziekenhuis in Amsterdam onderzoekt de zaak niet en onderneemt ook geen actie tegen Yvonne Coldeweijer. Dat laat een woordvoerder maandagavond weten.

Coldeweijer riep via sociale media 'spionnen' in het VUMC waar Van der Linden ligt op om informatie over hem te delen. Van der Linden ligt inmiddels een week in het ziekenhuis vanwege een herseninfarct.

"Onze medewerkers hebben privacy heel hoog in het vaandel", meldt een woordvoerder van het VUMC. "Zij weten dat alle medische informatie tot het beroepsgeheim behoort. En wij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat een van onze medewerkers dat geheim geschonden heeft." Het ziekenhuis bevestigt officieel ook niet dat Van der Linden op dit moment een van de patiënten is.

VUMC-spionnen

Coldeweijer meldde via Instagram informatie te hebben ontvangen via "VUMC-spionnen" over het blauwe oog dat Van der Linden had op een van de foto's die hij zelf op sociale media plaatste. Advocaat Royce de Vries haalde maandagavond op Twitter hard uit naar Coldeweijer vanwege haar actie.

Ook Van der Linden zelf reageerde maandagavond via Instagram. "Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?" schrijft hij, met enige tikfouten. "Yvonne roept het personeel op tot het plegen van een misdaad. Rapporteer die vrouw."

Door: ANP