Nieuwe publiekscampagne: vriendelijk verzoek van uw apotheker

De KNMP start op 2 januari 2023 de publiekscampagne ‘Vriendelijk verzoek van uw apotheker’. In het nieuwe jaar geldt een aantal veranderingen in de apotheek die vragen kunnen oproepen bij patiënten. De campagne vraagt patiënten om aardig te blijven tegen de apotheker en zijn team, omdat zij de veranderingen krijgen opgelegd. KNMP-leden kunnen de posters kosteloos bestellen. Er zijn ook animaties beschikbaar voor sociale media en voor het wachtkamerscherm in de apotheek. Dat meldt KNMP.

De publiekscampagne ‘Vriendelijk verzoek van uw apotheker’ informeert patiënten over drie veranderingen in de apotheek vanaf 1 januari 2023: vitamine D stroomt uit het basispakket, de Leidraad Verantwoord Wisselen is geldig, en de vergoeding van een baxterrol wijzigt. De campagnepagina op Apotheek.nl geeft patiënten hierover tekst en uitleg. De campagnebeelden gaan niet in op de veranderingen, maar vragen patiënten beleefd te blijven tegen de apotheker en zijn team. Zij zijn er om de patiënt te helpen.

Radiospot

De campagne ‘Vriendelijk verzoek van uw apotheker’ duurt tot half maart 2023 en is met diverse advertenties te zien op sociale media als Facebook, Instagram en YouTube, en in de apps van AD en NU.nl. Verder is er in de eerste week van januari en in de tweede week van februari een radiospot te horen op Sky Radio, Radio 10 en de regionale omroepen.

Door: Nationale Zorggids