Start tweede traineeship acute zorg

Maandag 2 januari startte in ZGT het tweede traineeship acute zorg voor afgestudeerde verpleegkundigen op Hbo-niveau met minimaal 1 jaar werkervaring. Het traineeship is een ontwikkeltraject van 12 maanden waarbij de verpleegkundige trainee ervaring opdoet binnen diverse patiëntenstromen op de Spoedeisende hulp (SEH), Intensive Care (IC), Hartbewaking (CCU), Recovery en de Acute Opname Afdeling (AOA). Dat meldt ZGT.

Voor het traineeship zijn er vijf plekken vergeven. Hiervoor was een sollicitatieprocedure. Deze vijf mensen gaan een intensief jaar tegemoet waar ze veel aan elkaar hebben middels intervisie.

Tamara Derksen (23) werkt inmiddels anderhalf jaar op de traumatologie bij ZGT en is één van de vijf trainees die mogen starten. Ze kijkt enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en is blij dat dit binnen ZGT mogelijk is. “ZGT is gemoedelijk en een prettige plek om te werken. Een collega wees mij op de vacature. Zij wist dat ik graag de overstap wilde maken naar de acute zorg. Ik solliciteerde met de gedachte wie niet waagt wie niet wint en nu ben ik aangenomen.”

Door: Nationale Zorggids