Spoedeisende hulp Meppel 's nachts dicht: te weinig dokters

De spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Meppel sluit in elk geval in februari en maart 's nachts de deuren. Het lukt niet om de hulppost open te houden in de nacht, vanwege "een tijdelijk tekort aan arts-assistenten", laat het ziekenhuis weten.

"We zien helaas dat het aantal beschikbare arts-assistenten landelijk op dit moment laag is, waardoor we te maken hebben met een tekort aan dokters", aldus bestuurder van het ziekenhuis Ina Kuper. "Wij hebben er daarom voor gekozen in de nacht, als er weinig patiënten zijn, de spoedzorg anders in te richten." Dat betekent dat patiënten vanaf 21.00 uur 's avonds in spoedeisende gevallen naar een ander ziekenhuis moeten. Dat zal over het algemeen het Isala in Zwolle zijn. Volgens het ziekenhuis zijn over de werkwijze "goede afspraken gemaakt met huisartsen, andere ziekenhuizen en ambulancediensten".

Tijdelijk

Isala gaat ervan uit dat de noodgreep tijdelijk is. "We werken er hard aan om de spoedzorg in Meppel zo snel mogelijk ook ’s nachts weer aan te kunnen bieden."

Door: ANP