Normal_pexels-karolina-grabowska-5206922__1_

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Verpleging, waarop verpleegkundigen en verzorgenden extra in het zonnetje gezet worden. Zij zorgen ervoor dat mensen die extra hulp nodig hebben, dit ook krijgen. Ook NU’91 wil wat meer aandacht vragen voor de verzorgers. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We zijn trots op de professionaliteit en de liefdevolle zorg die zorgprofessionals dag in dag uit leveren. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn onmisbaar voor de samenleving. Daarom mogen we deze dag vieren. Sterker nog, we moéten deze dag vieren.” Dit meldt NU’91.

 

De gehele dag is de organisatie NU’91 op pad langs alle zorginstellingen, om alle verpleegkundigen en verzorgenden te feliciteren. Volgens Salden is het belangrijk dat we wereldwijd blijven investeren in de zorgsector, zodat de wereldbevolking gezond kan blijven. “Zorg gaat over kwaliteit van leven, het voorkomen van ziektes en het tijdig bieden van hulp. Als je het mij vraagt is investeren in deze cruciale beroepen, het allermooiste cadeau op de Dag van de Verpleging.”

De organisatie werkt dus ook elk jaar op deze dag samen met de International Council of Nurses (ICN). In het thema van vandaag, ‘Our Nurses, Our Future’, worden de ervaringen van de pandemie gebruikt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die verpleegkundigen in de toekomst weer kunnen gebruiken.

Investeren

Daarom is het belangrijk om continu in de zorg te blijven investeren. Via arbeidsvoorwaarden, persoonlijk opleidingsbudget en een goede werk-privé balans kunnen de verpleegkundigen op de juiste manier in hun werk gesteund worden. Zo kunnen niet alleen Nederlanders de beste zorg krijgen, maar ook onze verzorgers.

Door: Nationale Zorggids