Normal_apotheek

De apotheken van Zorggroep Almere gaan de krachten bundelen met vrijgevestigde apotheken. Zij willen dan op meerdere aspecten samenwerken, zoals e-consulten bij medische beoordelingen, het uitrollen van medicijnkluizen over de helle stad, gezamenlijke medicijntekorten zo goed mogelijk opvangen en het bestellen van herhaalmedicatie toegankelijker maken. Dit meldt Skipr.

Bij e-consulten hoeft een patiënt bij medicijnvragen de huisarts niet meer te bellen, maar kan men gelijk contact opnemen met de apotheker. Zo zal de werkdruk op huisartsen en doktersassistenten afnemen. Ook wordt er in het ASA het personeelstekort bij apotheken in Almere aangepakt. Zo willen de apotheken zelf opleidingen aanbieden en diverse teams opbouwen met verschillende vaardigheden.

Voor de inwoners

Op het moment zijn de apothekers ook een samenwerking aangegaan met huisartsen om de zorg passend te maken voor de bewoners van Almere. Hierbij worden ook de apotheken van het Flevoziekenhuis en van GGZ Centraal betrokken. Met deze ontwikkeling willen ze kwalitatieve zorg bieden aan de inwoners van de gemeente.

Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch