Buurtdokters krijgt 900.000 euro van Buurtzorg voor inzet groei

Om Buurtdokters de komende jaren snel te laten groeien, investeert Buurtzorg 900.000 euro in de organisatie. Directeur Jos de Blok van Buurtzorg denkt dat er binnen een paar jaar honderden Buurtdokters zijn. Buurtdokters is een partner van Buurtzorg en geen initiatief ervan. Dit meldt Skipr. 

Volgens De Blok hebben Buurtdokters en Buurtzorg inhoudelijk veel vergelijkbare punten over de organisatie van zorg. Hij ziet veel voordelen van het integreren van huisartsenzorg met wijkverpleging en eventueel maatschappelijk werk. Uiteindelijk zouden wijkverpleegkundigen misschien in de huisartsenpraktijken van Buurtdokters worden geïntegreerd.

Meer praktijkhouders

De Blok denkt dat Buurtdokters snel is op te schalen, vanwege het eenvoudige concept. Dit zou het aantal praktijkhouders de komende jaren flink moeten laten groeien, maar in fases. Dat deed hij ook bij Buurtzorg. Maar om praktijken te kunnen overnemen en reorganiseren is geld nodig. Buurtzorg stelt hiervoor 900.000 euro beschikbaar.

Vaste huisarts

Buurtdokters heeft als doel de huisarts weer als sleutelfiguur te laten fungeren in het zorgstelsel door iedere patiënt weer een vaste huisarts te geven. Buurtdokters ondersteunt door de overhead op zich te nemen. Huisartsen krijgen meer tijd voor hun patiënten en zichzelf. Buurtdokters regelt de financiële administratie. Het praktijkhouderschap wordt hierdoor weer aantrekkelijk en uitvoerbaar, omdat huisarts de randzaken niet meer hoeven uit te voeren.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky