Normal_rss_entry-390684

Een administratief medewerker van het Franciscus Gasthuis & Vlietland-ziekenhuis in Rotterdam is geschorst vanwege het lekken van gegevens over de onlangs bevallen influencer Selma Omari. Dit bevestigt het ziekenhuis na berichtgeving van de NOS.

De medewerker had in een besloten Facebookgroep bevestigd dat Omari was bevallen. Dit was nog voordat de influencer, die niet publiekelijk bekend had gemaakt dat ze zwanger was, zelf het nieuws had gedeeld.

Het ziekenhuis laat weten de situatie te betreuren. "De desbetreffende patiënt is door ons op de hoogte gebracht van de situatie. De collega in kwestie is hierop aangesproken en passende disciplinaire maatregelen worden genomen. Daarbij is ook een melding gemaakt bij de autoriteit persoonsgegevens."

Zwangerschap

De 29-jarige influencer kondigde vrijdag aan dat ze was bevallen van haar eerste kindje. Het was niet publiekelijk bekend dat ze zwanger was, verder is ook niet bekendgemaakt wie de vader is. "Ik vroeg God om een zielsverwant en hij gaf me jou", schreef ze bij de foto's op Instagram. Omari had de afgelopen weken wel foto's op Instagram gedeeld, maar daarop was haar zwangere buik niet te zien.

Omari, goed voor 541.000 volgers op Instagram, kreeg onder meer bekendheid met haar deelname aan De Verraders en het NTR-programma Moslims Zoals Wij. Daarnaast had ze enige tijd een relatie met rapper Boef.

Door: ANP