Normal_rss_entry-399478

Als de werkgevers in de jeugdzorg op 1 november niet zijn ingegaan op de eisen van de bonden voor inflatiecompensatie en loon, organiseren FNV, CNV en FBZ op 20 november een 'massaprotest' in Utrecht. Dat meldt de FNV, die spreekt van geklapte onderhandelingen.

"Brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland heeft een eindbod gedaan dat de leeglopende sector nog verder zou verzwakken in plaats van versterken", aldus de FNV. De bonden willen voor volgend jaar een totale loonsverhoging van 10 procent, maar de werkgevers zouden niet verder willen gaan dan 6,7 procent.

Inflatie

Het gaat in de eerste plaats om de inflatiecompensatie, die volgens de bonden over dit jaar niet genoeg is. "De bonden willen dit in 2024 en 2025 corrigeren, maar het eindbod van de werkgevers is hiervoor te laat en te laag", aldus de FNV.

"Dit eindbod zorgt dat deze cao niet concurrerend is met vergelijkbare cao's zoals die van gemeenten of sociaal werk en dat nog meer mensen de sector verlaten. Met alle maatschappelijke gevolgen van dien", waarschuwt de bond.

Door: ANP