NU'91 eens met OvV dat er te weinig met zorgprofessionals is gesproken

Beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91 kan zich vinden in de beoordeling door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) van de aanpak door het kabinet van de coronacrisis. Dat heeft zorgen die de sector uitte niet goed opgepakt, luidt de conclusie.

"Het kabinet heeft, op een enkele uitzondering na, signalen vanuit de zorgsector niet aanwijsbaar gebruikt om de crisisaanpak te evalueren en aan te passen", aldus de OVV. Dit is volgens NU'91 "een pijnlijke vaststelling waarop wij namens de zorgprofessionals herhaaldelijk hebben gewezen. Luister naar onze zorgprofessionals en onderneem actie op basis van hun expertise. Zij zijn degenen die dagelijks in de zorgsector werken en als geen ander weten wat er vereist is".

Ogen openen

De organisatie hoopt dat "deze conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de ogen zullen openen en dat er daadwerkelijk stappen ondernomen zullen worden. Deze conclusies hebben betrekking op de periode van covid, maar helaas is deze bevinding nog steeds de dagelijkse realiteit. Er wordt veel over de zorgprofessionals gesproken, maar veel te weinig met hen".

Door: ANP