Meldpunt 'Coalitie Samenleving' verzamelt problemen mantelzorgers

ChristenUnie, CDA en BBB openen maandag in samenwerking met enkele zorgorganisaties een meldpunt voor mantelzorgers. Bij dit meldpunt kunnen mantelzorgers hun problemen melden, zodat hier meer inzicht over komt. Dit gaat dan over problemen in hun persoonlijke mantelzorgsituatie, maar ook over situaties in de zorg. Want daar hebben ze volgens initiatiefnemer ChristenUnie goed zicht op. De samenwerkende partijen en organisaties hebben zich verenigd onder de naam Coalitie Samenleving. Dit melden Telegraaf en ChristenUnie.  

Uit recent onderzoek van MantelzorgNL blijkt dat mantelzorgers gemiddeld ongeveer 4 uur per week bezig zijn met allerlei regeltaken. Omdat ChristenUnie en de andere partijen de onnodige bureaucratie onacceptabel vinden, openen ze het meldpunt Coalitie Samenleving. De opbrengsten van het meldpunt worden na de verkiezingen meegenomen bij de formatie van het kabinet.

Belemmeringen in de zorg

“Het is tijd om de zorg op de kaart te zetten. Door de vergrijzing en de tekorten in de zorg wordt de noodzaak om voor elkaar te zorgen steeds groter. Maar nog veel te vaak zijn er belemmeringen om goed voor elkaar te zorgen. Met de start van dit meldpunt geven we de urgente problemen in de zorg een gezicht”, aldus Mirjam Bikker van de ChristenUnie.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky