Oud-Kamervoorzitter Vera Bergkamp nieuwe bestuurder Zorgbalans

Oud-Kamervoorzitter en D66’er Vera Bergkamp is vanaf 1 juni 2024 de nieuwe bestuurder van ouderenzorginstelling Zorgbalans. Zij volgt Tamara Pieterse op die na 6,5 jaar zorgbestuurschap overstapt naar het UWV. Dit meldt Zorgbalans. 

Bergkamp zal Zorgbalans begeleiden bij een toekomstige inrichting van de organisatie zodat deze in 2030 toonaangevend is in oplossingen voor de alsmaar toenemende zorgvraag. De oud-voorzitter van de Tweede Kamer was voorheen woordvoerder voor de langdurige zorg en heeft zich ingezet voor betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg.

Takenpakket als bestuurder ouderenzorg

Aansturing van de bedrijfsvoering en zorgonderdelen zullen onderdelen zijn van het takenpakket van Bergkamp. Ook is het haar taak om medewerkers uit te dagen en hun vertrouwen en ruimte te geven zodat er toonaangevende oplossingen voor de ouderenzorg kunnen komen. De topstructuur van Zorgbalans wordt mede door haar inzet ontworpen en heringericht. 

Gewend aan complexe vraagstukken

“Vera heeft veel kennis van de (langdurige) zorg en is gewend om aan complexe vraagstukken te werken. We hebben er alle vertrouwen in dat zij samen met de collega’s van Zorgbalans in staat is om de uitdagingen in de ouderenzorg in onze regio verder te brengen”, aldus voorzitter van de raad van toezicht van Zorgbalans Gita Gallé.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: Zorgbalans