Normal_at-home-care-service-nurse-caregiver-take-the-lead-2023-11-27-05-28-12-utc

Medewerkers van vijf locaties van zorgorganisatie De Zorg van Toen bevinden zich in een benarde situatie nu de organisatie op omvallen staat. Ondanks de onzekere toekomst blijven zij trouw zorgen voor hun oudere cliënten, maar ze maken zich zorgen over hun salaris en het gebrek aan communicatie van de bestuurders.

De situatie bij De Zorg van Toen is al een tijdje instabiel, wat voor zowel bewoners als werknemers veel onduidelijkheid veroorzaakt. Het bestuur heeft tot nu toe gezwegen over de situatie en de lonen van de vorige maand zijn nog steeds niet betaald. Hoewel de rechter dinsdag uitstel van betaling heeft verleend, biedt dit voorlopig geen duidelijkheid.

Signalering van problemen

Wilfried van der Poll, bewoner van de locatie De Bilt, merkte al maanden dat er iets mis was. "Het gras groeide door, het afval werd niet meer opgehaald en apparatuur werd niet meer gemaakt," vertelt hij. Aanvankelijk werden deze problemen toegeschreven aan storingen of een drukke planning van de hovenier, maar later bleek het een kwestie van uitblijvende betalingen te zijn.

Wilfried vindt de situatie vooral lastig voor de oudere bewoners en waardeert het zeer dat de medewerkers blijven doorwerken, ondanks de uitblijvende salarissen. "Er wordt nog steeds goed voor ons gezorgd," zegt hij.

Hoop op faillissement

Zowel Wilfried als mantelzorger Jan Luursema hopen op een faillissement. "Bij een faillissement komt een curator binnen en die kan een doorstart mogelijk maken," legt Jan uit. "Dit is niet goed voor de bewoners, niet goed voor de medewerkers en niet goed voor de gebouweigenaar."

Blik op de toekomst

Ondanks de huidige onzekerheid blijft Wilfried hoopvol. "Er wordt gewerkt aan een nieuwe toekomst. De mensen die hier wonen, kunnen hier blijven wonen. Ik maak me geen zorgen. Ik blijf zitten waar ik zit."

De inzet van het personeel en de hoop op een doorstart met een curator bieden een sprankje licht in deze moeilijke situatie. Zowel bewoners als medewerkers wachten gespannen af op de volgende stappen die genomen zullen worden om de toekomst van De Zorg van Toen veilig te stellen.