Normal_lodewijk_asscher_foto_nog

Minister Asscher van Sociale Zaken wil speciale avonden organiseren om oudere sollicitanten en werkgevers met elkaar in contact te brengen. In een gesprek met de NOS zei hij dat er nieuwe manieren zullen worden opgepakt om oudere werklozen aan een baan te helpen. Dat meldt ANBO.

Met meer dan 650.000 mensen zonder baan heeft de werkloosheid inmiddels een recordhoogte bereikt. Ouderen zijn minder vaak werkloos dan jongeren, maar als ze eenmaal ontslagen zijn is het voor hen moeilijker om weer aan het werk te komen.

Door Asscher is 600 miljoen euro vrijgemaakt om mensen aan een baan te helpen. Voor oudere werkzoekenden wil de minister avonden organiseren waar sollicitanten en werkgevers met vacatures met elkaar in contact kunnen komen. In vergelijking met het schrijven van sollicitatiebrieven kan door een ontmoeting met werkgevers de slagingskans op het vinden van een baan oplopen tot 30 procent. Verder heeft Asscher een speciaal team aangesteld dat op gaat treden tegen zogeheten schijnconstructies waarbij oudere werknemers worden ontslagen om vervolgens weer ingehuurd te worden als goedkopere ZZP-er.

© Nationale Zorggids