Brandbrief

De vakbonden CNV Publieke Zaak, Abvakabo FNV, NU'91 en RMU hebben negen Zuid-Hollandse gemeenten een brandbrief gestuurd. In de brief vragen ze duidelijkheid over de urenafname in de thuiszorg en de tarieven die in deze sector per 1 januari 2015 van kracht worden in de gemeenten. Dit meldt Skipr. 

De bonden zeggen zich ernstige zorgen te maken om de continuïteit van de werkgelegenheid. Ook zijn de bonden bezorgd over de continuïteit van de zorg aan cliënten in de gemeenten. Vorig jaar trokken de bonden al aan de bel bij de gemeenten. Toen was er al noodzaak tot duidelijkheid. De gemeenten losten het probleem destijds op door alle bestaande contracten met een jaar te verlengen. "Tot onze verbijstering constateren we dat een jaar later de gemeenten opnieuw niet tijdig met duidelijkheid komen, terwijl verlenging van de contracten nu geen optie meer is", aldus de gezamenlijke bonden.
 
De brandbrief is gestuurd aan de gemeenten Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Nederkerk, Ouderkerk aan de IJssel, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen en Zuidplas.
 
© Nationale Zorggids