Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Op maandag 17 november vindt de eerste editie van het Congres van het Kennisplatform Werk en Inkomen plaats: Investeren in participeren. UWV, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Divosa organiseren gezamenlijk dit congres.

Om ervoor te zorgen dat mensen aan het werk komen en blijven moet er geïnvesteerd worden in participeren. Dat is straks een gezamenlijke verantwoordelijkheid en zorg van gemeenten, UWV en het ministerie van SZW. Met de participatiewet en de decentralisaties van taken naar gemeenten wordt effectiever (samen) werken bij het activeren van mensen een belangrijk speerpunt. Tijdens het congres zal worden gesproken over hoe kennis en wetenschap over werk en inkomen in de praktijk kan worden ingezet.

Onder dagvoorzitterschap van Marijke Roskam gaan Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Fred Paling (Raad van Bestuur van UWV), René Paas (voorzitter Divosa) Jasmijn Lee Sack Fong (voorzitter Beroepsvereniging voor Klantmanagers), Menno Fenger (hoofddocent Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en een wethouder van één van de grote gemeenten (naam nog niet bekend) in debat over het belang van kennis voor de uitvoering. Keynote spreker is Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau).

Het congres is bedoeld voor iedereen die wil weten welke methodes in de praktijk effectief zijn (‘best practices’) op het terrein van arbeidsparticipatie en activering. Het congres is primair bedoeld voor middenkader van de uitvoering op het gebied van activeren en re-integratie en voor onderzoekers en wetenschappers in de sociale zekerheid. Het gaat om beleidsmedewerkers en directies van uitvoeringsafdelingen van gemeenten en UWV, re-integratiebedrijven, sociale werkvoorziening, vak- en werkgeversorganisaties, medewerkers van kenniscentra, accountmanagers en intercedenten van uitzendbureaus.

Meer informatie over aanmelding en het programma is te vinden op www.kwi-congres.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Aan dit congres zijn geen kosten verbonden. Het congres vindt plaats op maandag 17 november 2014 in Domus Medica in Utrecht.

© Nationale Zorggids