Normal_copyright_stockfreeimages_kantoor_werk_werken_overleg

(Novum) - ING begint samen met Randstad HR Solutions een proef om werkzoekende klanten met een hypotheek weer aan werk te helpen. Als klanten hun vaste baan kwijtraken of als zelfstandigen zonder opdrachten zitten, hebben zij daardoor minder inkomen. Dit heeft impact op hun financiële situatie en op de betaling van de vaste lasten. De bank en de uitzendorganisatie willen klanten van ING op vrijwillige basis in die situatie gaan helpen, maakten zij woensdag bekend.

Klanten met een hypotheek bij ING krijgen vrijwillig de mogelijkheid om gebruik te maken van een loopbaangesprek. In dit gesprek krijgt de klant adviezen en tips over het vinden van werk of het binnenhalen van opdrachten. Gedurende een proef van zes tot negen maanden testen de partners de behoefte van klanten aan deze nieuwe service.

"Werkloosheid of het niet hebben van opdrachten, is een van de belangrijkste redenen die klanten aangeven waardoor zij in (dreigende) betalingsproblemen komen met hun hypotheek'', zegt Peter Paul Wekking, directeur hypotheken bij ING. "Middelen als budget-coaching en rentepauze worden door ING actief ingezet, maar bieden slechts tijdelijk een oplossing.''