Logo_8809861
Op 1 oktober neemt Rick ter Stege afscheid van ZorgZijn Werkt, werkgeversvereniging voor de zorg- en welzijnsector in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Rick ter Stege werd in 2004 directeur van de organisatie. ZorgZijn Werkt staat voor een arbeidsmarkt in balans en zet zich in voor het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken door brancheoverstijgende samenwerking. Momenteel vertegenwoordigd de vereniging zo’n vijftig zorg- en welzijnorganisaties, bestaande uit VVT, Welzijn, Kinderopvang, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg, GGZ, Eerstelijnszorg en Ziekenhuizen, aldus ZorgZijn Werkt. 
Rick ter Stege heeft bijna twaalf jaar gewerkt voor ZorgZijn Werkt. In 2012 vormde hij de stichting die inmiddels ZW Haaglanden heette om tot werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt. In de loop der jaren zijn de diensten van de organisatie uitgegroeid tot een volledig pakket op alle belangrijke arbeidsmarktthema’s. In september 2014 kwam op zijn initiatief het veelbesproken Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn tot stand dat dit jaar ook landelijk wordt uitgerold.
 
Hij is van mening dat het belang van regionale werkgeversorganisaties in de toekomst alleen maar zal toenemen. “Voor ZorgZijn Werkt is in haar rol van arbeidsmarktondersteuner voor regionale zorg- en welzijnswerkgevers in deze tijd van grote veranderingen heel belangrijk. Daarnaast moet ZorgZijn Werkt bruggen weten te slaan tussen het onderwijs, de lokale overheid en zorg- en welzijnswerkgevers in de regio. De transitie mag dan zijn ingezet, de transformatie is nog in volle gang en vereist echt alle aandacht.”
 
Rick ter Stege heeft al wel ideeën wat hij gaat doen. “De eerste job die ik geaccepteerd heb is om vanaf november te gaan collecteren voor de Alzheimer Stichting.” 
 
© Nationale Zorggids