Logo_zorg_en_zekerheid

Zorg en Zekerheid is de regionale zorgverzekeraar die zich sterk maakt voor toegankelijke én betaalbare zorg. Zorg waar onze verzekerden gezond van worden én blijven. Want bij ons staat de gezondheid van de klant centraal. Dat zie je aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Kwaliteit die we dankzij de inzet van onze medewerkers waarmaken. Mensen met een flinke hoeveelheid vakkennis, inlevingsvermogen en daadkracht.

Voor de afdeling  Zorgservice & Materiële en Kwaliteitscontrole  zijn wij  op zoek naar een enthousiaste Beleidsmedewerker Materiële en Kwaliteitscontrole (24-32 uur) met hart voor onderzoek.

De functie
Als beleidsmedewerker Materiële en Kwaliteitscontrole ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van materiële en kwaliteitscontroles en de hoor en wederhoor trajecten die hieruit voortvloeien. Aandachtspunt hierbij is het interpreteren van de juiste wet- en regelgeving en toetsingscriteria benoemen. 

Je gaat door waar andere stoppen en werkt mee aan:
• De analyse van beleidsregels.
• De beoordeling van zorginhoudelijke vragen.
• Het onderhouden van contacten met de zorgaanbieders.
• De rapportages voor toezichthouders en accountant.
• De jaarplanning voor de verantwoordingscyclus.

Je  bespreekt deze zaken met interne betrokkenen. Je ontwikkelt /onderhoudt mede methoden en technieken voor Materiële en Kwaliteitscontroles. Je bent in staat om de complexiteit van de materie te analyseren en tot een realistische beoordeling te komen.
Waar nodig bepaal je samen met andere zorgverzekeraars beleid in commissies bij Zorgverzekeraars Nederland.
Je rapporteert hiërarchisch aan de afdelingsmanager Zorgservice & Materiële en Kwaliteitscontrole. De functie valt onder de functionele Eenheid waarbij verantwoording wordt afgelegd aan de Adviserend Geneeskundige.

De afdeling
De afdeling Materiële en Kwaliteitscontrole is gericht op het controleren van de doelmatigheid, rechtmatigheid en kwaliteit van de daadwerkelijk geleverde zorg, zowel vanuit de Zorgverzekeringswet als de WLZ. Materiële Controle is tevens verantwoordelijk voor het monitoren en vastleggen van financiële verantwoordingsinformatie en het monitoren van terugvordering van onterechte declaraties met betrekking tot de uitgevoerde onderzoeken.
Bij de afdeling Materiële en Kwaliteitscontrole zijn 9 medewerkers werkzaam.
Omdat de beheersing van de zorgkosten en het financiële resultaat van verzekeraars een toenemende rol speelt, neemt ook het belang van de Materiële en Kwaliteitscontrole toe. Dit betekent een grotere aandacht voor de keuze van onderzoeken en de ‘follow up’ van onderzoeken. De complexiteit van onderzoek neemt toe doordat begrippen als ‘gepast gebruik’ moeten worden getoetst. Door de eisen van buitenaf, waaronder de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), heeft de afdeling te maken met veel ontwikkelingen en veranderingen.

Functie-eisen
Je hebt een Wetenschappelijk of HBO achtergrond.
Je bent in het bezit van een geldige BIG registratie als verpleegkundige of arts of als deze is verlopen ben je bereid je te laten herregistreren.
Je hebt kennis  van of affiniteit met het werkveld en van de gezondheidszorg.
Je hebt kennis van methoden en technieken van onderzoek en bent analytisch ingesteld.
Je hebt affiniteit met analyses vanuit gegevensbestanden.
Je kunt zorginhoudelijke vragen omzetten in onderzoek en de resultaten van onderzoek vertalen.
Je hebt bij voorkeur ervaring  bij een verzekeraar.

Jij als beleidsmedewerker Materiële en Kwaliteitscontrole
Als beleidsmedewerker weet jij je goed te bewegen in het krachtenveld van zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Je bent communicatief vaardig en kunt inhoudelijk goed argumenteren. De resultaten en conclusies van onderzoeken weet je helder op papier te zetten. In een zich voortdurend veranderende omgeving weet jij je goed staande te houden. Je bent dan ook flexibel en daadkrachtig. Je hebt een positieve instelling, bent enthousiast, kunt goed zelfstandig werken en kunt omgaan met deadlines.

Wat bieden wij
Een uitdagende werkomgeving binnen een prettig team, waarin de mogelijkheid wordt geboden om je te ontwikkelen en met veel ruimte voor initiatief. Een aantrekkelijk  salaris tot  maximaal € 3.468,00 bruto per maand (o.b.v. 34 uur per week).  Een interessant pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand en een ruime studiekostenregeling.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda de Ridder, Recruiter, via 071-5825039. Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag via ons online sollicitatieformulier onder vermelding van vacaturenummer 1509-041.

(advertorial)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.