Normal_uwv_uitkering

Het afgelopen jaar bleef het aantal mensen met een arbeidsbeperking die beschut werk hebben verder groeien. Dit blijkt uit een rapport van het UWV. Er zijn in het derde kwartaal van 2016 zo’n 2.000 banen gecreëerd door het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen steeds meer mensen met een beperking aan het werk. Dit meldt Skipr. 

De groei in beschut werk is positief voor het behalen van het doel van 125.000 beschutte werkplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Banenafspraak en de Participatiewet moeten er voor zorgen dat er voldoende werkplaatsen beschikbaar zijn voor mensen met een beperking. Het gaat om 100.000 banen in de marktsector. De overheid moet de overige 25.000 banen beschikbaar maken voor de doelgroep.

Op dit moment ligt het aantal op 21.057 banen. Het bedrijfsleven heeft 15.604 op naam staan. Voor het einde van dit jaar moeten minstens 23.000 beschutte werkplaatsen beschikbaar zijn voor mensen met een beperking. Het kan gaan om een lichamelijke of een verstandelijke beperking.

Door: Redactie Nationale Zorggids