Logo_nederlande_zorgautoriteit_logo

Nederlandse Zorgautoriteit heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een: 
Directeur Toezicht en Handhaving

De directie Toezicht en Handhaving
We zien erop toe dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de wetten en regels houden. Zo zijn zorgverzekeraars in Nederland verplicht iedereen te accepteren voor de basisverzekering, ongeacht leeftijd, inkomen, leefstijl of gezondheid. Zorgaanbieders dienen hun behandelingen op de juiste manier in rekening brengen en burgers duidelijke informatie te geven over de prijs, wachttijden en kwaliteit van de zorg. We zetten toezicht in om afwijkingen die zich voordoen op te lossen en zo de burger te beschermen. Op basis van zorgvuldige analyses selecteren we de belangrijkste problemen en pakken deze zo effectief en efficiënt mogelijk aan. Omdat ieder vraagstuk om een andere aanpak vraagt, is ons toezicht zeer gevarieerd. We kunnen bijvoorbeeld ook sturen op gedragsverandering door voorlichting en presentaties te geven. Hebben we concrete vermoedens van misstanden dan kunnen we verschillende interventies plegen. Dat kan door informatieverzoeken, controles of een uitgebreid toezichtonderzoek. Zo nodig leggen we een aanwijzing of een boete op. We werken samen met onze collega’s van de andere NZa-directies, met collega-toezichthouders, met veldpartijen en uiteraard met de burger zelf.

Hoe ziet je werk als directeur bij Toezicht en Handhaving eruit?
Je bent als leidinggevende integraal verantwoordelijk voor de directie T&H, waar ruim honderd gemotiveerde professionals werken aan het toezicht op de zorg. Je adviseert de Raad van Bestuur over de strategie, inzet, prioriteiten en doorontwikkeling van ons toezicht. Je staat open voor en ontwikkelt nieuwe vormen van toezicht die de kwaliteit van ons werk verhogen. Je doet dat op basis van risicoanalyses, signalen van burgers en eigen onderzoek. Ook blijf je hierover in gesprek met externe stakeholders zoals consumentenorganisaties, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en het ministerie van VWS. Uiteraard zijn de NZa missie en visie een belangrijke leidraad in jouw werk en stem je je beleid voortdurend af met je collega-directeuren. Verder stuur je het managementteam van de directie aan, dat bestaat uit vijf unitmanagers en twee directiesecretarissen. Je doet dat op een inspirerende manier, zorgt voor verbinding, stimuleert persoonlijke ontwikkeling en geeft ruim baan aan goed onderbouwde ideeën.

Nederlandse Zorgautoriteit biedt
Werken middenin het zorgveld, bij een organisatie die regelmatig in de schijnwerpers staat. Een dynamische werkomgeving op een politiek en maatschappelijk zeer relevant terrein. Een grote groep gemotiveerde en getalenteerde collega’s die samen met jou een bijdrage leveren aan onze missie en visie. Een werkgever waar duurzame ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers centraal staat. Onze arbeidsvoorwaarden zijn kort samengevat:

  • Een bruto salaris van maximaal € 7.705 (schaal 16 BBRA). Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
  • Een moderne werkplek in Utrecht in de nabijheid van zowel OV als snelwegen.
  • Ruime mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.

Wat breng je mee?
Je wilt een concrete en zichtbare bijdrage leveren aan een goed functionerende en betaalbare zorgmarkt. Je denkt buiten de gebaande paden en stimuleert dan ook heel nadrukkelijk de ontwikkeling van nieuwe vormen van toezicht. Je weet hoe je je medewerkers tot de beste prestaties aanzet en zorgt dat ze hun werk professioneel en resultaatgericht kunnen doen. Hiervoor creëer je als directeur de juiste cultuur en sfeer. Maar ook jouw politieke en sociale sensitiviteit zijn van groot belang. Je krijgt namelijk veel te maken met de politieke belangstelling voor het werk van de NZa, met media-aandacht en met een scala aan belanghebbenden. Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde opleiding op wo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van gezondheidswetenschappen, economie of criminologie.
  • Minstens zeven jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een omgeving waar ook veel hoopopgeleide professionals werken.
  • Ervaring in de zorgsector en affiniteit met toezicht vinden wij interessant. Maar een gefundeerde visie op de zorgmarkt en het toezichtsvak is een must.

Meer weten?
Neem voor inhoudelijke informatie over deze functie contact op met René Jansen. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 030 – 296 8348.

Solliciteren op de functie van Directeur Toezicht en Handhaving
Laat je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer 1709 achter via onze sollicitatiepagina: https://vacature.onlinevacatures.nl/?vid=77522

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke gegevens werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig.

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in onze procedures geen sluitingstermijnen. Dat betekent dat we de vacature pas sluiten wanneer we een goede kandidaat hebben gevonden. Indien je meer informatie wilt over de stand van zaken van de procedure, kun je contact opnemen met onze recruiter Viec Nguyen op vnguyen@nza.nl of via 030 – 296 8948.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.