Normal_vgz_zorgverzekering

AMSTERDAM (Novum) - Zorgverzekeraar VGZ verlaagt de zorgpremie voor komend jaar met dertig cent per maand. De premie bij VGZ daalt van 108,25 naar 107,95 euro. De daling is volgens VGZ mogelijk omdat de zorg beter is georganiseerd.

Met dertig cent en 107,95 euro is de daling en de premie gelijk aan het onder hetzelfde concern vallende Univé Zorg. Die biedt echter voor alle nieuwkomers de maximale korting van tien procent, waardoor de premie voor deze groep op 97,15 euro uitkomt.

Van de grote verzekeraars moet alleen het CZ-concern nu de zorgpremies voor volgend jaar nog bekendmaken. Maandag bracht Achmea, bekend van onder meer het merk Zilveren Kruis, naar buiten de premie niet te wijzigen. De nummer vier, Menzis, verlaagde eerder de premie met vijftig cent.

Dat de premies vrijwel gelijk blijven was niet voorzien. Het ministerie van Volksgezondheid ging eerder uit van een stijging van circa 1,70 per maand, terwijl Zorgverzekeraars Nederland een stijging van ruim acht euro per maand voorzag.