Normal_gemeente_breda

BREDA - De gemeente Breda heeft met zorgverzekeraar CZ een collectieve ziektekostenverzekering samengesteld voor Bredase inwoners met een bijstandsuitkering.

Met dit zogeheten Pakket Gemeenten Extra profiteren minima van een collectiviteitskorting op de premie door de zorgverzekeraar. Door bijzondere bijstand van de gemeente wordt de premie bovendien nog verder verlaagd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het eigen risico in 2013 gespreid te betalen.

Houders van de BredaPas en mensen die kwijtschelding hebben gekregen van de gemeentelijke belastingen komen hiervoor ook in aanmerking. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen eind november een brief met informatie over dit nieuwe pakket. Overige Bredase burgers met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm en een gering vermogen die niet in beeld zijn bij de gemeente, kunnen ook deelnemen aan deze ziektekostenverzekering.

“In lijn met het nieuwe regeerakkoord blijven wij ook mensen die werken maar een laag inkomen hebben ondersteunen door een goedkope en adequate ziektekostenverzekering aan te bieden”, zegt wethouder Meeuwis van Werk en Ondernemen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz