Zorgverzekeringen

AMSTERDAM - Uit een onderzoek van vergelijkingssite Preferenso.nl en onderzoeksbureau Trendbox blijkt dat Nederlanders een aardig positief beeld hebben van hun zorgverzekeraar. Ook de de mening over leveranciers van telecom en energie werd daarbij onderzocht. Dat meldt dichtbij.nl.

Uit een totaal van 567 beoordelingen van zorgverzekeraars, vond 38 procent de service een 8 of hoger waard. Daarnaast gaf 40 procent aan dat ze de zorgverzekeraar aan zouden raden aan anderen, terwijl slechts 2 procent deze zou afraden. Vooral duidelijkheid bij vragen en het meedenken door deskundig personeel leiden tot hogere scores.

De best scorende verzekeraars zijn DeFriesland Zorgverzekeringen en DVZ Achmea / Pro Life, met beiden een 8,1. Ook Salland Verzekeringen en ONVZ Ziektekosten Verzekering doen het goed met een 8,0. 

Wel blijkt uit het onderzoek dat mensen vrijwel bij geen enkele verzekeraar ervaren dat er goed naar hen geluisterd wordt. Andere frustatiepunten zijn onduidelijkheid over polissen, kosten en vergoedingen. Menzis en Zilveren Kruis krijgen hier met name klachten over van vaste klanten. Zij halen in het onderzoek dan ook respectievelijk een 7,0 en een 6,1.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem